Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraag je je af of hoe Skill BuilderS jouw ideale partner kan zijn? Wens je meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met jou mee!

/sites/default/files/public/header-images/Verlies%20van%20een%20job.jpg
Inzicht

Het verlies van een job is meer dan een job verliezen

Onze outplacementcoaches krijgen wel eens de vraag hoe het komt dat er in deze tijden van arbeidsmarktkrapte toch nog zoveel mensen in outplacementbegeleiding zijn. Voor velen lijkt het eenvoudig: je verliest je job, er staan duizenden werkgevers te wachten op nieuw talent, dus je gaat meteen terug aan de slag. 1+1=2. Of niet? Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-out coach, licht toe. 

Het verlies van een job is vaak veel meer dan het verlies van een job. Het is het verlies van een perspectief, een toekomstbeeld, een verwachting. Het is het verlies van de sociale contacten met mensen waar je voordien dag in dag uit mee samen werkte, waar je vaak lief en leed mee deelde. Het is het verlies van een bepaalde routine, van de manier waarop je weken werden ingevuld en gestructureerd. Het is het verlies van zelfwaardegevoel en identiteit. Het is het verlies van de persoon die jij was in die context. En waarschijnlijk nog veel meer.
 
Het verwerken van een ontslag lijkt daarom heel erg op rouwverwerking. Elk rouwproces is uniek. Geen twee medewerkers ervaren hun ontslag op dezelfde manier, zelfs niet als ze uit dezelfde herstructurering komen. Veel heeft te maken met wat die job voor iemand betekende. De schaduw valt enkel waar er zon is, verdriet is de keerzijde van de betrokkenheid, de warmte, het plezier,.. die we gevoeld hebben. Net zoals een rouwproces moeilijker is als je een hechtere relatie met een persoon had of als je iemand al langer kende, is de verwerking van jobverlies moeilijker als je meer betrokken was op je job of er veel mooie herinneringen aan hebt. En ook hoe langer je loopbaan bij de werkgever, hoe meer je hebt meegemaakt, … hoe moeilijker de verwerking.
 
Daarom zal de ene persoon al een contract getekend hebben nog voor alles bij zijn/haar vorige werkgever is afgerond, terwijl de ander een jaar de tijd nodig heeft om boosheid en verdriet te kanaliseren, om alles te kunnen plaatsen, om terug aan zelfvertrouwen te winnen, om vorm te geven aan een nieuw toekomstbeeld.

Wil je hierover verder van gedachten wisselen?

Aarzel niet en contacteer Saskia Poelmans of bel ons op 053/85 77 77.

0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

explore your options

Voldoende tijd spenderen om werk te zoeken….

Inzicht

In een outplacementtraject kijken onze coaches er nauwlettend op toe dat coachees niet te snel overgaan tot het zoeken van een nieuwe uitdaging. Uiteraard is het de kerntaak van onze coaches om mensen terug aan het werk te helpen, maar des te belangrijker is dat de nieuwe job om de juiste redenen moet aangevat worden én zeker ook op het juiste tijdsstip. Ivan Dauwe, outplacementcoach bij Skill BuilderS, licht dit toe aan de hand van een getuigenis.

Outplacement case

Weten wat je wil

Inzicht

In een outplacementtraject is de ontslagverwerking een eerste grote stap in persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werken onze coaches op zelfkennis en zelfinzichten. Je innerlijke saboteurs en je drivers kennen, kan heel bevrijdend werken. Het is vaak een belangrijke stap naar effectieve veranderingsprocessen. Vervolgens moet je bij jezelf ontdekken wat je precies wil bereiken op professioneel vlak. Onze outplacementcoach Ivan Dauwe getuigt zelf over het veranderingsproces dat hij jaren geleden doormaakte.

50-plusser

50+ op de arbeidsmarkt

Inzicht

Dat 50-plussers heel wat te bieden hebben op de arbeidsmarkt, weten we bij
Skill BuilderS maar al te goed. Toch ondervinden onze coachees elke dag opnieuw heel wat vooroordelen van werkgevers. Er leven blijkbaar onzekerheden en vragen m.b.t. hun employability.
 
Midden oktober organiseerde onze coach Heleen Claus een fysieke workshop waar een groep '50-plussers op zoek naar werk' met elkaar in gesprek gingen. 

Waarom kost het de 50-plusser vaak onnodig veel tijd en moeite om een job te vinden? 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
Combilogo Vlaanderen en ESF
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor