Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner10.jpg
Oplossing

Re-integratie

Een re-integratietraject op maat waarbij zowel werkgever als medewerker zich begrepen en ondersteund voelen op weg naar een vlotte herinschakeling in de werkomgeving. Daar zetten we mee onze schouders onder.

Verhoog de kans op een geslaagde herstart

Zijn één of meer van uw medewerkers langdurig afwezig door bijvoorbeeld ziekte of ongeval? Wil u hen terug aan boord of zijn ze zelf vragende partij om opnieuw aan de slag te gaan?

Een re-integratietraject verhoogt de kans op een geslaagde herstart gevoelig.

Re-integratietraject van A tot Z

Bij een re-integratietraject komt heel wat kijken. SBS Skill BuilderS biedt u daarom ondersteuning van begin tot einde:

  • Analyse van de context en ontwikkeling van een maattraject in co-creatie.
  • Uitvoering of ondersteuning* van het traject door onze re-integratiecoaches.
  • Administratief dossierbeheer bij de opstart en tijdens het re-integratietraject.
  • Ondersteuning bij communicatie met de langdurig afwezige medewerker.
  • Opvolging van de deadlines om de afgesproken planning te bewaken.

 * behalve op medisch, technisch en logistiek vlak

Het resultaat?

Een geslaagd re-integratietraject waarbij werkgever en medewerker zich ondersteund voelen en begeleid worden. Reken op ons om te streven naar die resultaat- en mensgerichte win-win.

0

Skill BuilderS werkt mee aan het onderzoeksproject NAH

gefinancierd door ESF

In dit onderzoeksproject wordt ingezet op een succesvolle re-integratie in geval van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het project focust op 4 sporen met als doel een lerend netwerk uit te bouwen:

  1. In kaart brengen van randvoorwaarden voor zowel dienstverleners (loopbaanbegeleiders, werkgevers, zorgprofessionals en disability managers) als werkenden/werkzoekenden met een NAH en hun collega-werkenden.
  2. Opstellen van een draaiboek met zinvolle methodieken en 'best practices' voor een interdisciplinaire samenwerking tussen dienstverleners uit andere Europese landen.
  3. Het doorvertalen van dit draaiboek naar zinvolle beleidsaanbevelingen en implementatiestrategieën voor de Vlaamse dienstverlening.
  4. Aanreiken van pathologie-gerelateerde, bottom-up handvaten aan dienstverleners om werkenden/werkzoekenden met een NAH te helpen. Daarmee verhogen we de slaagkans voor personen met een NAH om arbeid (terug) op te pakken en effectief vol te houden. 

Meer weten? 
Neem contact op met Stephanie Kyndt.

0
ESF financiert NAH-project
67-33

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Recruitment

Rekrutering? Een zaak van de medewerkers zelf

Nieuws

Vérder met ieders talent. Daar staan we voor bij Skill BuilderS. Want wie vandaag zijn talenten ontdekt, ontwikkelt en inzet, is beter gewapend voor de toekomst. Van een eenvrouwbedrijf dat HR advies gaf in 1986 ontpopte Skill BuilderS zich tot een HR partner met meer dan 300 medewerkers, die jaarlijks meer dan 15.000 men­sen in of naar een job coachen. Maar hoe zetten we in op rekrute­ring en duurzame talentontwikkeling van onze eigen medewerkers? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze Human Capital Manager, Ruth Van Impe, naar haar inzichten.

Ruth Van Impe, HR Manager bij Skill BuilderS geeft haar kijk op boemerang-rekrutering

Waarom (g)een ex-medewerker aanwerven?

Inzicht

Boemerang-rekrutering of het aanwerven van ex-medewerkers kan deel uitmaken van een rekruteringsstrategie en die begint al bij de offboarding. Maar waarom zou je inzetten op het gericht aantrekken van medewerkers die ooit het bedrijf (al dan niet vrijwillig) verlaten hebben? Lesley Arens van het HR-vaktijdschrift #ZigZagHR vroeg onze collega Ruth Van Impe naar haar visie. Ruth is HR Manager bij Skill BuilderS en zelf een mooi voorbeeld van een succesvolle boemerang-rekrutering.

Onzekerheid bij jonge leidingevenden: kwaliteit of belemmering? Ontdek het in dit inzicht van Skill BuilderS

Onzekerheid bij jonge professionals of leidinggevenden: kwaliteit of belemmering?

Inzicht

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen tijdens zijn loopbaan wel eens te kampen krijgt met wat men “het oplichterssyndroom” noemt. Ondanks je goede prestaties heb je het gevoel dat je niet geschikt bent voor je functie en dat het een kwestie van tijd is vooraleer je ontmaskerd zal worden. Onze collega Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach, gaat op onderzoek.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor